top of page
  • Yazarın fotoÄŸrafıodamag

Başarılı Gerilla Pazarlama Örnekleri

Gerilla Pazarlama, efektif sonuç veren düşük maliyetli ve geleneksel olmayan pazarlama taktiklerine odaklanan bir reklam stratejisidir.


Bu pazarlama terimi Jay Conrad Levinson’ın 1984 tarihli ‘Guerrilla Advertising’ adlı kitabında üretildi. Gerilla pazarlaması terimi, düzensiz bir savaş biçimi olan ve silahlı siviller tarafından geliştirilen küçük ama etkili stratejiler içeren gerilla savaşından esinlenmiştir. Bu pazarlama stratejisinde sürpriz unsurlar ve asıl markanın kamuflajı söz konusu genellikle.


Bu alternatif reklam stili, alışılmadık pazarlama stratejisine, yüksek enerjiye ve hayal gücüne dayanmaktadır. Gerilla Pazarlama, tüketiciyi şaşırtmak, silinmez bir izlenim bırakmak ve bol miktarda kulaktan-kulağa etki yaratmakla ilgili. Gerilla pazarlamasının, daha geleneksel reklam ve pazarlama biçimlerine kıyasla tüketicilerde çok daha değerli bir izlenim bıraktığı söyleniyor. Bunun nedeni, çoğu gerilla pazarlama kampanyasının tüketiciyi daha kişisel ve akılda kalıcı bir seviyede vurmayı hedeflemesidir.


Bu yazıda dünyadan ilgi çekici ve akılda kalıcı birkaç gerilla reklam örneğini derledik:










Bonus:


14 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page