top of page
  • Yazarın fotoÄŸrafıodamag

Covid19 Dünyasında Tasarım: Kapı Aparatı

Covid19 bir anda ve beklenmedik bir şekilde yaşam tarzlarımızı ve dünyaya bakışımızı değiştirdi. Gündelik hayatta kullandığımız birçok obje kullanım şekli, malzemesi ya da kullanışlılığı anlamında farklı bir boyuta geçerken, daha önce kullanmadığımız bir çok nesne de giriş yaptı dünyalarımıza. Sosyal mesafe, tasarlanan nesnelerle ilgili önemli parametrelerden bir tanesi haline geldi. Bu doğrultuda yavaş yavaş ana hatları oluşmaya başlayan "yeni normal" hayat düşünülerek tasarlanan bazı nesneleri ara sıra ele alalım isteriz.


COVID-19 ve diğer zararlı mikroorganizmaların transferini en aza indirgemek için Philip Watt Design tarafından tasarlanan "shoe pull" herhangi bir kapıyı sadece ayağınızı kullanarak açmanızı sağlıyor. Mevcut küresel sağlık krizine neden olan Covid-19 salgınına yanıt olarak yaratılan shoe pull®, kamusal alanlardaki kapıların çekme kollarının yerini almak veya ona eşlik etmek için tasarlanmıştır. Tasarım, ellerinizi potansiyel zararlı mikroplardan uzak tutuyor ve aynı zamanda bir şeyler taşırken kapılardan geçebilmenize yardımcı oluyor.


Amacını net bir şekilde gösterebilmesi adına, ayak izi şeklinde kurgulanan ürün, 4 mm kalınlığında paslanmaz çelik kullanılarak, Nottingham, İngiltere'de üretilmekte olup, güç ve uzun ömür sağlaması adına da özel cila uygulamasıyla satışa sürülmekte. Philip Watt, kapınızı çizilmelere karşı korumak için shoe pull'a ek olarak, ayrı olarak satın alınabilen, zemine monte bir kapı durdurucu da tasarlamış. Önümüzdeki 12 ay boyunca watt, shoe pull satışlarından elde edilen tüm kârın %20'sini, İngiltere'deki NHS yardım kuruluşlarına bağışlayacak.



Görseller: Philip Watt Design'a aittir.


Kaynak:


7 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page